SCALDIS KAMERMUZIEK FESTIVAL: THE ZONE OF INTEREST

Bekijk trailer Scaldis Kamermuziek Festival: The Zone of Interest

Credits

GenreDrama, History, War
LandPoland, United Kingdom, United States
TaalDuits
OndertitelingNederlands
Speeltijd106
ProducentLucy Pardee, Ollie Madden
RegieJonathan Glazer
CastSandra Hüller, Sascha Maaz, Christian Friedel, Medusa Knopf, Daniel Holzberg, Ralph Herforth

Storyline

Scaldis Kamermuziek Festival: “The Zone of Interest”

Als onderdeel van het festival zal de indrukwekkende film “The Zone of Interest” getoond worden op zondag 30 juni om 10:30. “The Zone of Interest” vertelt over het dagelijkse leven van het Duits gezin van de kampcommandant van het concentratiekamp Auschwitz, dat tijdens de Tweede Wereldoorlog naast het kamp woonde. Deze aangrijpende film onderzoekt op onpartijdige wijze het gewone bestaan van mensen die medeplichtig zijn aan gruwelijke misdaden en dwingt ons om een koude blik te werpen op de alledaagsheid achter een onvergeeflijke wreedheid.

 De film 'The Zone of Interest' wordt gepaard aan het concert dat 's middags om 15:00 plaatsvindt in Porgy & Bess te Terneuzen.

Onderdeel daarvan is Messiaen's “Quatuor pour la fin du Temps”.
Dit stuk werd geschreven terwijl de componist als gevangene in een Duits kamp zat in 1940. De première van het werk vond plaats in het kamp, en werd het symbool van de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog, en tegelijkertijd een humanistisch monument waar de menselijke ziel de gruwelijkheden transcendeert en naar het hogere stijgt.

 

 

Scaldis Kamermuziek Festival: The Zone of Interest