KINGS BLUES EVENT 28 MAART

Bekijk trailer Kings Blues Event 28 maart

Credits

TaalOnbekend
OndertitelingOnbekend
SpeeltijdOnbekend

Storyline

 

Na het uitverkochte succes van het TOP2000 event bij de Koning afgelopen jaar organiseren we opnieuw een groots muziek evenement op 28 maart. Deze keer voor de echte bluesliefhebbers. We bouwen weer de hele brasserie en het theatercafé om tot een waar blues paleis, met een geweldige line-up:

20.30 Fat Harry
Fat Harry (Harold van Dorth) pakte op 12-jarige leeftijd de gitaar toen hij Willie Dixons ‘Twenty Nine Ways’, uitgevoerd door John Littlejohn, op de radio hoorde. Vanaf dat moment begon zijn liefde voor Amerikaanse rootsmuziek zich te ontwikkelen, evenals zijn gitaar- en zangstijlen.

Harry kan nog steeds genieten van de diepe Mississippi- of Chicago-bluessound, maar kan ook losgaan op New Orleans en Bay Area Funk, Southern Soul en gospel.

Volgens hem is de beste muzikant de beste luisteraar, en spelen vanuit het hart is belangrijker dan techniek of alleen maar het kopiëren van de noten van je helden. 

22:15 Sugar Queen
Michele Denise alias Sugar Queen is een Amerikaanse Chicago blues zanger/songwriter met roots in gospel en jazz.

De ambitie van de band is om het Chicago blues geluid te vertolken. 

Sugar Queen's smeulende vocale styling en charismatische podiumpresentatie zijn overgetelijk. Ze word begeleiding door gitarist Jean Raven, toetsenist Arjan van den Oever, basgitarist Erwin Huigen en drummer Ralph Adriaansen 

'Haar voorkomen is imposant, haar persoonlijkheid en stem zijn dat evenzeer. Het publiek hangt figuurlijk aan haar lippen.”
-Willem Jongeneelen, BN De Stem

0.00 Robbert Fossen Band

De stijl en het repertoire zijn gebaseerd op de Chicago Blues, maar er zijn ook soul-, gospel- en rhythm & blues invloeden te horen. Ze beloven een muzikale reis van Chicago naar New Orleans en weer terug…

Inloop:
20.00

Line-up:
20.30u Fat Harry
22:15u Sugar Queen
0:00u Robbert Fossen Band

Tickets: 17,50 (let op: beperkte plaatsen)

Kings Blues Event 28 maart